2 wyniki
Książka
W koszyku
Vademecum kuchni francuskiej. Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek… Chcesz gotować jak rodowity Francuz? Z "Francją na talerzu" będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon appétit!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
CZYTELNIA GŁÓWNA
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show. Pilotażowy odcinek "Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji - jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca - Julia Child - do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów. Przewodnik po kuchni francuskiej i kompendium wiedzy o francuskich przysmakach - przepisy na omlety, mus czekoladowy, naleśniki crêpes, kurczaka w winie i inne specjały są podane w przystępny sposób i zrozumiałe zarówno dla początkującego, jak i wytrawnego kucharza. Julia Child dzieli się z czytelnikami sprawdzonymi przepisami, ale też podaje najpopularniejsze sposoby przygotowania wielu potraw.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej