5 wyników
Książka
W koszyku
Dania mięsne / zebrała Monika Stefaniak. - Kielce : "O-press", [2005]. - 112 s. : il. ; 21 cm.
(Kuchnia Polska : kolekcja)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowe wędliny / Robert Winckiewicz. - Ożarów Mazowiecki : Olesiejuk, 2016. - 191, [1] s. : il. ; 25 cm.
Wyrób wędlin, wędzonek, konserw, kiełbas czy solenie, suszenie lub wędzenie mięsa w domach naszych dziadków były sprawą naturalną, tradycją kultywowaną przez pokolenia. Przepisy i umiejętności przekazywano z ojca na syna, z matki na córkę. Niestety tradycja ta zanika. Chciałbyś, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? W tej książce znajdziesz precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 4 (CZAPLE)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 3 - książki
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 1 (PRZECHOWO)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
CD
W koszyku
Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin / Bernhard Gahm; [tł. Renata Mac]. - Warszawa : Rea-SJ, 2014. - 124 s. : il. ; 24 cm + 1 płyta CD
Do książki dołączona płyta CD z prezentacją "Domowy wyrób kiełbas"
Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób - właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak. W swojej książce doświadczony masarz prezentuje, jak prawidłowo solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować mięso, jak przygotować wysokiej jakości wędzonki: szynki, boczek, żeberka, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Zawarte w książce porady i ponad 100 zdjęć ilustrujących procesy peklowania i wędzenia pozwolą uniknąć błędów i sprawią że przygotowanie wyrobów będzie bardzo proste. Prezentacja na CD "Domowy wyrób kiełbas".
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 1 (PRZECHOWO)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 3 - książki
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej