5 wyników
Książka
W koszyku
Gotowanie na parze / [tekst Jacek Szczepański ; zdj. Artur Rogalski]. - Warszawa : Multico, 2012. - 114, [2] s. : il. ; 23 cm.
Gotowanie na parze dawno przestało być sezonową modą. Dla wielu osób jest po prostu sposobem na zdrowy styl życia. Potrawy gotowane na parze wcale nie muszą być nudne i nijakie, a ich wybór nie jest ograniczony. Na dowód tego autor książki przedstawia kilkadziesiąt przepisów na wyjątkowo smaczne i aromatyczne dania z warzyw, ryb i mięs oraz na oryginalne desery. Wszystkie potrawy są lekkie i zdrowe, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy czujesz to? Z każdego okna unosi się inny smakowity aromat. Na wszystkich piętrach kamienicy przy ulicy Ogrodowej 10 mieszkańcy przygotowują tradycyjne danie ze swojego rodzinnego kraju. Jedni szykują guacamole, inni baba ganoush, a jeszcze inni pieką ciasto z bananami i jagodami. Daj się zaprosić na sąsiedzkie przyjęcie w ogrodzie i skosztuj potraw z wielu zakątków świata. Ten pięknie zilustrowany picturebook zawiera proste przepisy z całego świata, które w łatwy sposób można przygotować z dziećmi. Książka nie tylko zachwyca subtelnymi ilustracjami, ale także uczy otwartości na różnorodność oraz rozbudza ciekawość.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
ODDZIAŁ DLA DZIECI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DZIECI
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 3 - książki
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64
Książka
W koszyku
(JednymSłowem)
Gotuj sprytniej, jedz zdrowiej i oszczędzaj czas. Meal Prep to nowa metoda przyrządzania posiłków, która odmieni twoje życie. Autorka słynnego bloga SkinnyTaste, Gina Homolka, pokaże ci, jak przygotowywać bazę składników, dzięki której będziesz jeść pełnowartościowe dania przez wiele dni. I to bez codziennego stania przy garnkach. W tej książce znajdziesz ponad 120 przepisów i plan posiłków na kilka tygodni. Najważniejsza jest baza. Z jajek przyrządzisz chrupiące quesadille, prawdziwą włoską frittatę i aksamitną sałatkę jajeczną. Ugotowaną ciecierzycę wykorzystasz do przygotowania rozgrzewającego pomidorowego curry, zdrowych burgerów i kolorowych dipów. A z nudnego kurczaka wyczarujesz tajską potrawkę, chili z białą fasolą, domowe tacos i sycące zupy. Zobacz, jakie to proste.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Stanley Tucci, uznany aktor i maniak kulinarny, przedstawia czarujący, osobisty pamiętnik swojego życia w kuchni i poza nią. Zanim Tucci zdobył sławę dzięki rolom w „Diabeł ubiera się u Prady” czy „Igrzyskach śmierci” oraz internetowemu tutorialowi, w którym uczy, jak przyrządzić negroni, wychowywał się w amerykańskiej rodzinie o włoskich korzeniach i co wieczór siadał do rodzinnej kolacji. Magią tych posiłków podzielił się z czytelnikami w dwóch książkach kulinarnych, a teraz postanowił przybliżyć historie, które kryją się za jego ulubionymi przepisami. Tucci snuje więc opowieści o dorastaniu w miasteczku w stanie Nowy Jork, o kręceniu poświęconych jedzeniu filmów „Wielkie otwarcie” oraz „Julie i Julia”, o zakochaniu przy obiedzie i o gotowaniu dla licznej rodziny. Smakowity jest każdy kąsek tej gastronomicznej podróży przez dobre i złe czasy, wspaniałe kolacje i przypalone dania. Książka, napisana z typowym dla Tucciego cierpkim poczuciem humoru, spodoba się każdemu, kto docenia moc posiłku ugotowanego w domu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 791 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, niedrogich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego. Wystarczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna proponuje niemal 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski czy nawet… deseru. „Ziemniak - wyznanie miłości” to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej