74212
Book
In basket
Jadalne kwiaty / Małgorzata Kalemba-Drożdż. - Rozszerzone wydanie. - Bielsko-Biała : Pascal, 2021. - 357, [2] s. : il. ; 24 cm.
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii. Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii. Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie. Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. "Jadalne kwiaty" to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Availability:
WYPOŻYCZALNIA DLA DOROSŁYCH
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
FILIA NR 5 - DOROŚLI
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again